In ruim 66% van de vacatures in Nederland wordt geen salaris vermeld. Waarom eigenlijk niet? En wat voor gevolgen heeft het op de respons? Deze vragen komen vaak omhoog. In deze Toppa-blog geven we antwoord en vertellen we je alles over het veelbesproken onderwerp. 

De cijfers zijn alom bekend, in ruim 66% van de vacatures staat geen salaris. Maar waarom niet? Dat kan een aantal redenen hebben.

  • Het salaris dat de organisatie kan bieden is niet concurrerend en dus is men bang dat mensen direct afhaken;
  • bedrijven zijn op zoek naar nieuw talent dat salaris niet ziet als de primaire drijfveer om ergens te gaan werken. Zo inspireren ze liever kandidaten met het merk, de visie en de lange termijn doelen; 
  • scheve gezichten binnen de organisatie. Hoe reageren jouw huidige medewerkers dat ze nu misschien minder verdienen in een soortgelijke functie?

Redenen zoals hierboven kunnen een logische reden zijn om te besluiten je vacature zonder een salaris te publiceren. Toch heeft deze keuze ook serieuze gevolgen: 

  • ruim 20% van de kandidaten haakt direct af wanneer er geen salaris wordt benoemd; 
  • salaris is voor 67% van de kandidaten bepalend bij de keuze voor een baan;
  • 50% switched van baan vanwege het salaris;
  • 40% van de kandidaten stoort zich wanneer er geen salaris wordt benoemd. Hiermee beschadig je dus ook je ‘Employer Brand’.

Het toevoegen van een salaris in je vacature heeft verschillende voor- en nadelen die je goed moet afwegen.

Met een track record van inmiddels meer dan 1.000 ingevulde vacatures en ruim 1.000.000 bezoekers per jaar op onze vacaturepagina’s hebben wij als specialist op het gebied van werving en vacaturemarketing hier een duidelijk antwoord op. Bij toppa hebben wij persoonlijk ervaren hoe belangrijk het toevoegen van een salaris in je vacature is. Data van ruim 1.000.000 bezoekers per jaar wijst uit dat vacatures met een salaris beduidend meer sollicitanten oplevert. 

Daarom drukken wij elk Top(pa) bedrijf op het hart om een salarisindicatie aan ons mee te geven. Het zorgt simpelweg voor meer reacties. Dat is wat je wilt toch? 

Vermeld dus altijd het salaris in je vacature. 

Heb je ondersteuning nodig bij het in orde krijgen van je werving? Wij kunnen je helpen met Werkenbij sites, funnels op maat, fotografie, employer branding, disc-analyses, wervingsvideo’s, scherpe vacatureteksten en nog veel meer. Of wil je gewoon even sparren? Vraag meer info aan.