Vorige week zijn we begonnen met het opstellen van een checklist voor ondernemers die op zoek zijn naar het juiste personeel. Wij adviseren om te beginnen met het maken van een duidelijk profiel van waar de ideale werknemer aan dient te voldoen.

Denk hierbij aan algemene zaken als: vooropleiding, werkervaring, certificaten, leeftijd, woonachtig in de regio of kundig in meerdere talen.

Maar hoe zorg je ervoor dat kandidaten naast het voldoen aan de algemene voorwaarden ook nog eens goed binnen het bedrijf en team past?

Wat voor een persoon zien wij graag binnen onze organisatie? Aan welke persoonlijkheidskenmerken een werknemer moet voldoen is vaak even belangrijk als wanneer men beschikt over de juiste werkervaring. Verschillende modellen kunnen helpen met uitzoeken welke persoonlijkheidsstijl binnen jullie team past en hoe je dit kan toetsen. Toppa maakt hiervoor gebruik van het DISC-model.

Zorg ervoor dat het volledig duidelijk is waar de ideale werknemer aan moet voldoen voordat je de zoektocht gaat starten. Hierdoor sta je achteraf minder snel voor verrassingen en zal de match tussen organisatie en werknemer sterker zijn.