Hoe is Toppa ontstaan?

Toppa is ontstaan uit klantvragen van Online Leadbox. Ons zusterbedrijf Online Leadbox werft al bijna tien jaar klanten voor vele bedrijven via online marketing. Een aantal van deze klanten had problemen om goed personeel te vinden. Daarmee zijn we om de tekentafel gaan zitten. Na een klein uitstapje in samenwerking met een recruitment partij zijn we het weer helemaal zelf gaan doen. De bedoeling was onder de naam Djoppa. Maar hier kregen we snel problemen mee. Toen hebben we besloten de naam maar te laten, en hebben we het omgetoverd naar Toppa.

Waar ben je het meest trots op binnen Toppa?

Ik ben er trots dat we er in meer dan 80% van alle vacatures in slagen om deze ingevuld te krijgen. Dit door alle oude principes van recruiters en uitzendbureaus los te laten en op basis van eigen nieuwetijdse principes, inzichten en data elke keer de juiste keuze te maken.

Welke samenwerking is jou het meest bijgebleven?

De samenwerking met een grote partij uit Ede. Deze zocht een hoofd calculatie. En dat is geen gemakkelijke job. We kwamen daar na vier weken (enigszins ongemakkelijk) voor evaluatie aan tafel omdat hier maar één reactie op was gekomen. Dat is in de regel te weinig. Aan tafel bleek dat nou precies de juiste persoon te zijn geweest, en de klant was erg blij.

Welke uitdagingen zie jij voor jezelf en Toppa de komende maanden?

Toppa is het afgelopen half jaar verdubbeld in grootte. Qua personeel en qua omzet. Voor de rest van 2021 sturen we aan op nog een verdubbeling. Dat vereist uitbreiding in mensen en omzet. Alle indicatoren wijzen uit dat dat zou moeten kunnen. Een uitdagend perspectief blijft het wel. And we like it!