Hoe ben je bij Toppa terechtgekomen?

Freddy en ik kennen elkaar al vanaf de zandbak, en toen Freddy tijdens een dorpsvolleybaltoernooi enthousiast over Toppa vertelde en vervolgens vroeg: ‘Kan jij niet ook naast foto’s maken, teksten schrijven?’, hoefde ik daar niet zo lang over na te denken. Bijzonder om, als je al zo lang vrienden bent, ook samen te gaan werken. En ook best een beetje spannend. Maar gelukkig zitten we ook in werksfeer op dezelfde lijn en ik voelde me al snel thuis bij Toppa.

Het leuke van mijn werk is, dat als ik bij klanten langsga om de vacature content op te nemen, ik op veel verschillende plekken kom en veel mensen leer kennen. Ook maak ik kennis met allerlei verschillende bedrijven en professies, en nieuwsgierig als ik ben, vraag ik ze vaak het hemd van het lijf.

Waar ben je het meest trots op binnen Toppa?

Het mooie aan de werkwijze van Toppa vind ik, dat de juiste doelgroep wordt bereikt en zo niemands tijd wordt verspild, we zijn ten slotte allemaal druk! Bij Toppa doet iedereen waar hij goed in is – en met veel enthousiasme. Ik vind het tof dat iedereen mag ontdekken en ontwikkelen waar zijn interesses liggen.

Wat is jou het meest bijgebleven bij Toppa?

Ik word er heel blij van als er gave foto’s gemaakt kunnen worden, zoals bij een functie voor lasser, of als ik in een hoogwerker van boven rietdekkers vast mag leggen. Maar ook het persoonlijke contact vind ik leuk, zo ben ik al meerdere keren bij een oude bekende langs geweest, en is het geen bekende dan blijkt meestal binnen vijf minuten dat er gemeenschappelijke kennissen zijn op wat voor manier dan ook. Ik had dan ook nooit verwacht dat mijn 15 jaar horeca ervaring me ooit nog zou helpen in mijn verdere carrière, maar dat doet het zeker! Tijdens een gesprek zie ik vaak de ogen van mensen oplichten als ze vertellen over hun bedrijf. ‘Nu zit ik goed!’ denk ik dan en vraag gretig nog even verder. Soms word ik zo enthousiast dat ik bijna zelf wil solliciteren!

Welke uitdagingen zie je voor jezelf en Toppa de komende maanden?

De uitdaging voor mij zit hem vaak om ook origineel te blijven als ik vaker dezelfde vacature opneem, maar tot nu toe is dat gelukkig altijd nog goedgekomen.